Летище София е най-голямото пътническо и товарно летище на територията на Република България. Първата тревна писта на летище София познато и като Летище Враждебна е изградена още през 1912г. като предназначението и е , да бъде ползвана за резервна писта на вече съществуващото летище в Божурище, което по онова време е главният авиоцентър на България.

По данни от месец Август 2019г. за първите шест месеца на годината , през Терминал 1 и Терминал 2 на летище София, са преминали над 3,460 000 пътника, което е с 2,6% повече сравнено със същия период на 2018 година и с над 330 000 пасажера повече сравнено първото полугодие на 2017 година.

Основните дестинации обслужвани от Аерогара София са Лондон до летища Гетуик, Хийтроу, Лутън и Станстед около 50 излитания седмично , разбира се Франкфурт, Мюнхен и Виена между 25 и 35 полета на седмица, а маршрута София – Варна се обслужва с 25 полета седмично. До летищата на Рим (Фиумичино и Чампино) и до летищата на Милано (Бергамо и Малпенса) общо се извършват около 35 полета всяка седмица

Най-голям брой полети до тези дестинации имат авио превозвачите Bulgaria Air, WizzAir, EasyJet и Ryanair

Голямата натовареност и увеличаващия се пътнико и товаро поток, на Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София, предполага нуждата от изграждане допълнителни съоръжения в близост – спирки на метрото, логистични паркове, складове и паркинг.

Нашата цел е да ви предоставим удобство със сигурна, лесно достъпна и качествена услуга по време на вашата почивка или бизнес пътуване. За да се чуствате спокойни, докато пътувате!

 

 

Контакти

Park & Travel

Адрес:

ул. Мими Балканска 124, 1517, София

Обслужване на клиенти:

ParkandTravel.bg © 2024. All rights reserved.