Електрическите автомобили и плъг ин хибридите са алтернативата на конвенционалните транспортни средства.

През последните години, добиват все по-голяма популярност и текущо най-големите производители на автомобили влагат значителни суми в разработката на по-добри и ефективни електрически превозни средства, водени от изискванията и нуждите на крайния клиент. По данни от декември 2018 година, глобалният автопарк съдържа около 5.3 милиона електрически и хибридни превозни средства.

Може би най-емблематичния електромобил е Tesla Model S, с футуристичния си дизайн и значителния пробег ~600 км за версията с P100D, е един от най-желаните електромобили в света. За четири години от пускането си в продажба през 2012, Tesla Model S постига глобални продажби от над 158 000 броя !

Ускорението от покой до 100 км.ч. на версията P100D е едва 2.4 секунди, забележител резултат и достоен конкурент на конвенционалните Super cars , като Макларън, Бугати, Ферари и Ламборджини.

За 2019 година най-голям дял от процента доставени електромобили и плъг ин хибриди има отново Tesla , благодарение на своя нов модел TESLA 3 и продадените между- 450-500 000 броя

Китайският концерн BAIC , заема второ място в света с произведени 220 000 броя , от които над 70% чисти електромобили, реализирани на местния пазар

Не е изненада, че челната тройка се допълва от друг Китайски производител в лицето на BYD, с около 200 000 броя и заявки за още 60 000 превозни средства до края на годината!

Концернът Renault – Nissan, с общ обем от около 250 000 единици, остава конкурентен на Европейските и Японския пазар благодарение на моделите Nissan Leaf , Renault Zoe и новият в товарният кон в семейството Renault Kangoo EV

С изключителните си модели Ioniq и Kona , концернът Hyundai стъпва сериозно на Европейския пазар, и с увереност че може да отговори на повишаващото се търсене , благодарение на запаса от батерии , готови за влагане в производството на моделите.

 

 

Контакти

Park & Travel

Адрес:

ул. Мими Балканска 124, 1517, София

Обслужване на клиенти:

ParkandTravel.bg © 2024. All rights reserved.